Antalya da 6 şube ile hizmetinizdeyiz… Şubelerimize ulaşmak için lütfen tıklayın!
Menü(Yardımcı Olabilir)
KAPAT

Cei mai afectați pastila suganorm au fost copiii preșcolari nevaccinați care trăiesc cu familii cu venituri mici

Cei mai afectați pastila suganorm au fost copiii preșcolari nevaccinați care trăiesc cu familii cu venituri mici

Cei mai afectați pastila suganorm au fost copiii preșcolari nevaccinați care trăiesc cu familii cu venituri mici

Programul Vaccinuri pentru copii a fost adoptat în fața unei crize din anii 1989-1991, când au fost raportate peste 55.000 de cazuri de rujeolă în SUA și 123 de persoane au murit.

"Cei mai afectați au fost copiii preșcolari nevaccinați care trăiesc cu familii cu venituri mici. Medicii lor îi trimiteau la clinici ale departamentului de sănătate pentru fotografii, deoarece nu aveau asigurare, așa că, ca sistem de sănătate, am pierdut posibilitatea de a vaccina copiii în casa lor medicală," ea a spus.

Informații lipseau la momentul respectiv cu privire la nivelul acoperirii vaccinului la nivel național, deoarece ancheta care urmărea acest lucru fusese anulată după 1985 din cauza reducerilor bugetare.

"Deci s-a văzut o îmbunătățire atât de mare de atunci, dar mai sunt de lucru," Spuse Schuchat.

O preocupare deosebită este creșterea numărului de cazuri de rujeolă în acest an. În perioada 1 ianuarie – 24 august, CDC a primit rapoarte despre 159 de cazuri din 16 state. Aproape toți au fost printre persoanele care fie nu au fost vaccinate, fie pentru care statutul de imunizare nu era cunoscut.

"Obiecție filosofică" din partea părinților a fost cel mai frecvent motiv dat pentru eșecul vaccinării, la 79%, în timp ce 13% erau la copii cu vârsta sub 1 an care nu erau încă eligibili pentru vaccinarea MMR.

Un total de 37% din cazuri au fost în rândul copiilor cu vârsta sub 5 ani, deși intervalul de vârstă a fost de la naștere până la 61 de ani.

Aproximativ 11% au dus la internări, iar 4% au avut pneumonie.

Aproape toate cazurile au rezultat din infecții importate, jumătate fiind legate de călătoriile în Europa.

"Eliminarea rujeolei a fost menținută în SUA de când a fost declarată în 2000. Cu toate acestea, se estimează că 20 de milioane de cazuri de rujeolă apar în fiecare an la nivel mondial, iar cazurile continuă să fie importate în SUA," a notat raportul CDC.

Trei focare au fost responsabile pentru majoritatea cazurilor raportate în SUA, 58 din New York City, 23 din Carolina de Nord și 21 din Texas.

În ceea ce privește ratele de imunizare în ansamblu, pe o serie finală combinată de acoperire completă pentru difterie, tetanos și pertussis (DTaP), poliovirus, rujeolă, varicelă, Hemophilus influenzae tip b (Hib), hepatită B și vaccin pneumococic, rata la nivel național a fost 68,4%.

"Pentru acea măsură de serie, aș dori să dau un strigăt special Hawaii, care a avut cea mai mare acoperire a seriei, la 80,2%," Spuse Schuchat.

Punctajul cel mai scăzut al măsurii seriei complete a fost Alaska, cu 59,5%.

Cu toate acestea, o anumită variație a fost observată în funcție de statutul socio-economic și de state.

De exemplu, cu 6,5% mai puțini copii care trăiesc în familii cu venituri sub pragul sărăciei federale au primit patru sau mai multe doze de vaccin DTaP comparativ cu copiii care trăiesc în familii cu venituri mai mari.

De asemenea, cu 8,6% mai puține li s-au administrat patru doze de poliovirus, cu 7,6% mai puține au primit întreaga serie Hib și cu 6% mai puține au primit două sau mai multe doze de vaccin împotriva hepatitei A.

Vaccinurile care necesită rapeluri în timpul celui de-al doilea an de viață sunt în special susceptibile de a fi trecute cu vederea în grupurile socio-economice inferioare, a remarcat Schuchat.

În plus, 15 state au avut o acoperire mai mică de 90% pentru MMR. "Acesta este un semn de avertizare că pot apărea focare de rujeolă sau statul în ansamblu devine vulnerabil," ea a spus.

Aceste date au fost colectate în cadrul sondajului național de imunizare (NIS) cu cifre aleatorii, urmărind în scris cererea furnizorilor.

Sondajul din 2012 a fost primul care a inclus atât telefoane fixe, cât și telefoane mobile, mai degrabă decât telefoane fixe, ceea ce poate explica de ce unele rate de vaccinare au scăzut ușor.

De exemplu, acoperirea DTaP, poliomielita și hepatita B a scăzut cu unul sau două puncte procentuale între 2011 și 2012.

"Locuirea într-o gospodărie cu numai servicii de telefonie mobilă este asociată cu sărăcia și alți factori demografici care ar putea fi legați de starea de vaccinare," a notat raportul CDC.

"Eșantionul NIS seamănă acum mai mult cu populația SUA în ceea ce privește serviciul de telefonie, iar aceste estimări privind acoperirea vaccinării din 2012 ar trebui considerate o linie de bază pe baza căreia tendințele ulterioare de acoperire pot fi evaluate," se preciza în raport.

Dezvăluiri

Autorii sunt angajați ai CDC.

Sursa primara

Raport săptămânal privind morbiditatea și mortalitatea

Referință sursă: Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor "Acoperirea vaccinării la nivel național, de stat și local în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 19 și 35 de luni – Statele Unite, 2012" MMWR 2013; 62: 733-740.

Sursa secundară

Raport săptămânal privind morbiditatea și mortalitatea

Referință sursă: " target ="_gol">Centre pentru Controlul și Prevenirea Bolilor "Rujeola – Statele Unite, 1 ianuarie – 24 august 2013" MMWR 2013; 62: 741-743.

Arabia Saudită a înregistrat al 100-lea caz de coronavirus din Orientul Mijlociu în puțin peste o săptămână.

Ministerul saudit al sănătății a declarat că 10 noi cazuri au fost raportate pe 30 aprilie, ceea ce a dus la un total de 371 de cazuri și 107 decese de când virusul a fost recunoscut pentru prima dată în 2012.

Acest lucru depășește un total cumulat de 271 de cazuri raportate pe 23 aprilie.

Raportul vine în timp ce o echipă internațională din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății se află în orașul port Jeddah, pentru a studia situația. Implicarea OMS nu este neobișnuită; experții agenției au vizitat țara de mai multe ori de la începutul focarului.

Mai multe despre numere:

Noile cazuri includ patru în Jeddah, unde s-a dezlănțuit un grup mare de asistență medicală și trei în Mecca și în capitala Riyadh. Ministerul Sănătății a declarat că nouă din cele 10 erau anterior sănătoase. Doi sunt în prezent fără simptome, doi sunt în terapie intensivă, iar restul se află într-o stare stabilă, a spus ministerul. Niciunul dintre pacienți nu este lucrător medical.

Între timp, agenția de știri iordaniană PETRA raportează că un lucrător din domeniul sănătății a fost diagnosticat cu o infecție MERS după contactul cu un bărbat saudit internat la spital cu MERS săptămâna trecută.

Agenția nu a dat detalii despre starea muncitorului.

MERS, Ebola, rujeolă și oreion: Nu lipsesc știrile despre bolile infecțioase, dar pentru a ține evidența focarului de coronavirus din Orientul Mijlociu, cotidianul MedPage Today MERS Watch vă va actualiza pe măsură ce numerele se schimbă.

este "foarte probabil" că cazurile de coronavirus din Orientul Mijlociu vor fi exportate din regiune și poate provoca noi infecții în altă parte, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Într-o evaluare a riscului revizuită a pericolului internațional al izbucnirii MERS, agenția a spus că turiștii, călătorii, muncitorii oaspeți sau pelerinii ar putea transporta virusul acasă.

"Dacă aceste cazuri vor transmite în continuare va depinde de capacitatea țării beneficiare de a detecta, diagnostica și implementa rapid măsuri adecvate de prevenire și control al infecției," a spus agenția.

OMS a menționat că, în timpul creșterii recente a MERS în Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, au fost documentate patru cazuri de export – în Iordania, Grecia, Malaezia și Filipine -, dar nu au existat alte transmisii.

Pe de altă parte, în unele dintre primele cazuri, a existat o transmisie limitată în rândul membrilor familiei și între pacienții din spital.

Un purtător de cuvânt al CDC a declarat că agenția nu a avut un răspuns specific la evaluarea riscurilor OMS, dar este conștientă de cazurile exportate și s-a pregătit pentru posibilitatea unor astfel de evenimente în SUA, inclusiv îmbunătățirea supravegherii, a capacității de laborator și a ghidului de control al infecțiilor.

Modificarea evaluării riscurilor are loc în momentul în care Arabia Saudită, țara cea mai afectată de MERS, raportează alte 14 cazuri și cinci decese. Totalurile din țară, de când virusul a fost recunoscut pentru prima dată în 2012, sunt acum 313 de cazuri și 92 de decese.

Potrivit ministerului sănătății saudite, într-un raport în limba arabă pe site-ul său:

Dintre cele 14 cazuri noi, au existat patru în capitala Riyadh, precum și șapte în orașul port Jeddah și trei în Mecca. Patru cazuri sunt asimptomatice, patru sunt în stare stabilă, două sunt în terapie intensivă și patru au murit. O a cincea persoană, al cărei caz a fost raportat anterior, a murit, de asemenea. Trei dintre noii pacienți sunt lucrători din domeniul sănătății; doi sunt asimptomatici și un al treilea are simptome respiratorii ușoare.

Între timp, un editorial din Eurosurveillance, jurnalul Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, sugerează că ar putea fi momentul ca OMS să declare focarul drept "eveniment de sănătate publică de interes internațional."

Până în prezent, Arabia Saudită a suportat principala greutate a focarului, potrivit directorului centrului, Marc Sprenger, MD, dr. Și co-autor Denis Coulombier, MD, șeful unității de supraveghere și răspuns a agenției.

Cu exceptia "schimbare rapidă recentă" în focar necesită o schimbare de direcție corespunzătoare și va avea nevoie "o intervenție comună din partea autorităților veterinare și de sănătate umană din întreaga lume," pentru a aduce MERS sub control, au argumentat ei.

Evaluarea riscurilor OMS a menționat că, în recenta creștere MERS, doar aproximativ un caz din patru este considerat acum primar și majoritatea sunt cazuri de transmitere de la om la om. Multe dintre cazuri fac parte din două clustere mari asociate asistenței medicale.

Există două explicații posibile, a susținut agenția.

Una este că nu există nicio schimbare în modelul de transmisie și transmisibilitatea virală, dar că cele două focare nosocomiale reflectă "măsuri inadecvate de prevenire și control al infecțiilor, coroborate cu urmărirea și screeningul intensiv al contactelor."

Pe de altă parte, s-ar putea ca transmisibilitatea virusului să fi crescut, ducând la mai multe cazuri de transmitere de la om la om.

Dar nu există suficiente dovezi pentru a exclude niciuna dintre explicații, a concluzionat agenția.

MERS, Ebola, rujeolă și oreion: Nu lipsesc știrile despre bolile infecțioase, dar pentru a ține evidența focarului de coronavirus din Orientul Mijlociu, cotidianul MedPage Today MERS Watch vă va actualiza pe măsură ce numerele se schimbă.

Focul de coronavirus din Orientul Mijlociu din Arabia Saudită a ucis acum peste 100 de victime, a declarat ministerul sănătății din țară.

După un weekend activ, în care țara a înregistrat 26 de cazuri noi și 10 decese, numărul de la recunoașterea virusului în 2012 a fost de 339 de cazuri și 102 de decese.

Ministerul nu a raportat niciun caz sau deces nou începând cu ora 23:00. Ora saudită luni.

Call Now Button